Coronavirus: update

 

Coronavirus: Update

Geupdate op: 19-03-2020 11:30

Naar aanleiding van recente besmettingen van het Corona virus op verschillende plekken in Europa en overige werelddelen, zijn er veel vragen met betrekking tot onze vakanties. Op deze pagina houden we je op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Mocht er iets veranderen voor jouw reis, dan nemen wij persoonlijk contact met je op.

  • VERTREKT U VOOR 30 APRIL? Dan nemen wij snel contact met u op!
  • VERTREKT U NA 30 APRIL? We vragen u nog even geduld te hebben en geen contact met ons op te nemen. We nemen z.s.m. contact met u op!

Hoteldeal.nl houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij staan daarbij voortdurend in contact met lokale en internationale autoriteiten. Houdt deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

De overheid heeft een landelijk informatienummer geopend voor alle vragen over het corona virus. Voor vragen kan je contact opnemen via: 0800-1351 .

 

Ik heb een vakantie geboekt, gaat deze nog door?

Mocht er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies naar jouw vakantiebestemming komen, nemen wij persoonlijk contact met jou op.

Ook indien jouw vliegmaatschappij of accommodatie aangeven (een deel van) jouw vakantie te annuleren vanwege het coronavirus, nemen wij persoonlijk contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt geen rekening met de bereikbaarheid van openbare gelegenheden of toeristische trekpleisters op een vakantiebestemming of nabijgelegen gebieden in hun reisadvies. Het kan voorkomen dat sommige bezienswaardigheden uit voorzorg gesloten worden of afwijkend geopend zijn.

Verschillende landen nemen op dit moment maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Controleer voor boeking en vertrek of deze maatregelen ook op jou van toepassing zijn, dit kun je checken op de website van het IATA Travel centre.

Ga je pas over een paar maanden naar een bestemming in de buurt van waar het Coronavirus is uitgebroken? Dan hoeft dit geen effect te hebben op jouw vakantie. Mocht er iets veranderen voor jouw vakantie, nemen wij direct contact met jou op.

 

Kan ik mijn vakantie gewoon boeken?

Ja, je kunt jouw vakantie gewoon boeken. Jouw vertrekdatum is misschien nog ver weg. Als u vandaag (na 19/03) een boeking maakt kunt u deze altijd nog wijzigen.

We kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken hoe het virus zich ontwikkeld. Maar Hoteldeal.nl houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten. Wij staan daarbij voortdurend in contact met lokale en internationale autoriteiten.

Mocht er een negatief reisadvies naar uw vakantiebestemming komen, wordt u daar uiteraard van op de hoogte gebracht. Veelal en afhankelijk van uw vertrekdatum is er dan de mogelijkheid kosteloos van de reis af te zien of om te boeken.

Kijk voor alle actuele reisinformatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Voor welke bestemming geldt er een negatief reisadvies?

Wil je meer informatie over jouw bestemming? Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan je per land alle informatie vinden. Het reisadvies wordt met verschillende kleuren aangegeven. Kijk voor alle actuele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) omboeken?

Omboeken vanwege het coronavirus is mogelijk, maar niet (altijd) kosteloos. Houdt er rekening mee dat voor vakanties met vertrek binnen 6 weken de omboekmogelijkheden zeer beperkt zijn.

In overleg met hotels proberen wij uw reis te verplaatsen of uw een voucher voor het aankoopbedrag te geven.

Mocht er een negatief reisadvies naar je vakantiebestemming komen, wordt je daar uiteraard van op de hoogte gebracht. Veelal en afhankelijk van jouw vertrekdatum is er een mogelijkheid tot omboeken.

Wil je ondanks dat er geen negatief reisadvies geldt voor jouw vakantie, toch liever afreizen naar een andere bestemming of in een andere periode? Neem dan contact op met onze klantenservice, de snelste manier is via e-mail: info@hoteldeal.nl geef hierbij altijd uw boekingsnummer aan ons door, dat maakt de afhandeling van uw vraag eenvoudiger.

 

Kan ik mijn vakantie (kosteloos) annuleren?

Annuleren vanwege het coronavirus is mogelijk, maar niet kosteloos.

Ter indicatie; de kosten voor het annuleren van een vakantie liggen tussen de 25% en 100% van jouw totale reissom (afhankelijk van de datum van vertrek). Je kunt bij jouw verzekeringsmaatschappij navragen of ze deze kosten mogelijk vergoeden. In overleg met de hotels proberen wij u een voucher voor het aankoopbedrag te geven.

Mocht er een negatief reisadvies naar jouw vakantiebestemming komen wordt je daar uiteraard van op de hoogte gebracht. Op dat moment zullen we met je kijken wat voor jou de beste optie is. Veelal en afhankelijk van uw vertrekdatum is er dan de mogelijkheid om de reis om te boeken of er vanaf te zien.

Wil je ondanks dat er geen negatief reisadvies geldt voor jouw vakantie, toch liever afreizen naar een andere bestemming of annuleren? Neem dan contact op met onze klantenservice, de snelste manier is via e-mail: info@hoteldeal.nl, geef hierbij altijd uw boekingsnummer aan ons door, dat maakt de afhandeling van uw vraag eenvoudiger.

 

Ik heb een aanbetaling gedaan, ben ik verplicht het restantbedrag te voldoen?

Ja, u bent een boeking met betalingsverplichting aangegaan. Deze betaling is noodzakelijk om uw geboekte reis te kunnen uitvoeren. De aankomst voor uw reis ligt minimaal een maand in de toekomst en kan naar verwachting gewoon uitgevoerd worden. Indien er een negatief reisadvies komt, gelden de hierboven beschreven voorwaarden voor het omboeken of het kosteloos annuleren.

Indien u uw restantbedrag niet voldoet, zijn we helaas genoodzaakt om uw reis te annuleren waarbij u uw aanbetaling verliest. Indien u het restant voldoet, zijn er nog mogelijkheden tot omboeken of u kunt voor het volledige bedrag (inclusief aanbetaling) een voucher krijgen, welke gedekt is door de SGR.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal